donderdag 17 december 2015

Het Innerlijke licht

Het Innerlijke licht

Laatst vertelde ik een meisje over de Lichtwereld, en dat de Aarde eigenlijk een levensschool is en zo. Toen zei ze tegen me: Dat kun je nu allemaal wel vertellen, maar als ik in de Lichtwereld ben, dan blijf ik toch mooi daar en ga ik niet weer naar de Aarde toe. Je moet toch wel gek zijn om uit zo’n mooie wereld weg te gaan naar de Aarde?
Ik keek haar even aan en schoot toen in de lach, omdat ze me zo eigenwijs zat aan te kijken. En even later zaten we samen te lachen. Ja – zei ik toen we uitgelachen waren, dat kan ik me eigenlijk heel goed voorstellen, dat je dat denkt.
Nu denk ik dat jullie, net als dat meisje, vast ook wel zoiets gedacht hebben. Daarom zal ik proberen te vertellen waardom we dan toch naar de Aarde gaan.

De Lichtwereld bestaat eigenlijk uit een heleboel verschillende werelden. Denk maar eens aan een wolkenkrabber: die heeft een heleboel verdiepingen. Als je met de lift naar boven gaat, dan kun je al op de eerste verdieping uitstappen, maar ook op de tiende, en als je helemaal naar boven gaat, dan stap je misschien wel op de tachtigste verdieping uit. En hoe hoger je komt, hoe mooier het uitzicht wordt.
Je zou kunnen zeggen dat de Lichtwereld ook allemaal verdiepingen heeft. Alleen noemen we dat geen verdieping maar een “sfeer”. De onderste sfeer van de Lichtwereld is mooi en het licht is warm, helder en puur. Maar wanneer je opklimt naar de volgende sfeer, dan is het licht daar nog een beetje mooier, warmer en helderder. En zo gaat dat door. Hoe hoger je komt, hoe mooier en warmer en stralender het licht is. En weet je wat zo mooi is? Wij wonen, als we in de Lichtwereld zijn, precies op die verdieping, in die sfeer, die past bij het Licht dat wij in onszelf meedragen.
O, vind je dat een beetje moeilijk om te begrijpen? Dan zal ik het proberen uit te leggen. Het is echt waar: Iedereen van ons heeft een lichtje van binnen. Dat lichtje is eigenlijk de liefde die wij in ons hart meedragen. En hoe meer liefde wij in ons hart hebben, hoe helderder dat innerlijke licht straalt. Nu zien wij zelf dat innerlijke licht niet. Maar de Engelen zien het wel! Als nu dat innerlijke licht heel helder in ons straalt, dan wonen wij straks in de Lichtwereld in een hoge sfeer, op één van de hogere verdiepingen. Maar als dat innerlijke licht maar heel zwak is en nauwelijks licht geeft, dan wonen wij op een lagere verdieping, in één van de lagere sferen van de lichtwereld.
Ik zei al: wij kunnen dat innerlijke licht niet zien. Maar we kunnen het heel goed voelen hoor. Let maar op: sommige mensen hebben zoiets warm, zoiets liefs om zich heen, dat je heel graag bij hen bent. Dat komt omdat hun innerlijke licht helder brandt en dan voel je dat zij veel liefde van binnen meedragen. Maar er zijn ook mensen bij wie je dat warme gevoel veel minder hebt. Meestal komt dat omdat hun innerlijke licht dan nog niet zo helder schijnt. Of, en dat gebeurt ook vaak, omdat ze bang zijn om hun liefde te laten zien. Dat is wel jammer, dat mensen bang zijn om hun liefde te laten zien. Maarja, dat doen we allemaal wel eens, onze liefde verstoppen achter een masker van stoerheid en flink-zijn. Want we zijn toch wel een beetje bang dat de mensen ons een softie vinden. Maar als je lichtje altijd wegstopt, dan is dat wel een beetje jammer. Want daarom zijn we nu juist naar de Aarde gekomen: om hier ons innerlijke licht te laten schijnen en om liefde te leren geven.
Maar goed, ik had het over de Lichtwereld en over de verschillende sferen in die wereld. En ik vertelde dat ieder van ons daar woonde in de sfeer die precies bij ons innerlijke licht past. Maar toen we daar nog woonden, voordat we naar de Aarde kwamen, toen konden we wel naar de lagere sferen afdalen, maar niet naar de hogere sferen opklimmen. Want het licht in de hogere sferen was te fel, te scherp voor ons. Het zou ons kunnen verblinden. Maar dat vonden we wel een beetje jammer, dat we niet naar de hogere sferen konden opklimmen. Want dikwijls zagen we mensen uit een hogere sfeer tot in onze sfeer afdwalen. En als dat gebeurde stonde we ademloos toe te kijken. Want wat waren die mensen mooi. Het leken net Engelen, zo stralend van licht, zo warm en zo indrukwekkend. En als ze begonnen te vertellen, dan luisterden we ademloos naar hun verhalen. En wanneer ze daarna weer terug gingen naar hun eigen, hogere sfeer, dan wat het net alsof het in onze sfeer een beetje stiller en leger was dan anders.
Zo kwam het dat we ernaar begonnen te verlangen om net zo warm, stralend en mooi te worden als zij. Maar toen we dat vertelden aan onze Engel, zei die: Tja dan zit er maar één ding op, dat moet je naar de Aarde gaan. Want alleen op Aarde kun je leren om lief te zijn, ook als het moeilijk is en je gepest wordt. Daar kun je leren je vijanden lief te hebben. En daar kun je dus groeien in LIEFDE.
Nou, je begrijpt wel dat wij meteen begonnen te sputteren. Dat we daar nou net helemaal geen zin in hadden. En dat we daar dus zeker niet aan zouden beginnen. Maarja, toen we weer een paar stralende mensen uit de hogere sferen zagen, begon dat verlangen om net zo stralend te worden als zij, steeds sterker te worden in ons hart. En toen onze Engel dat zag, zei hij: Nou zo erg is het toch ook weer niet om naar de Aarde te gaan, en zo lang duurt het nou ook niet. En bovendien, vergeet niet: Je helpt God ermee, want als je gaat, breng je een beetje licht van hier naar de Aarde en kan de aarde weer  een beetje mooier en lichter worden. Zou je er toch niet eens over denken?
En zo gebeurde het dat wij na een poosje zeiden: Oké laten we dan maar gaan, want het is zeker de moeite waard om dat licht van binnen te laten groeien. En om straks met een nog veel mooier en warmer licht naar hier terug te komen. Want dan kunnen we naar een hogere sfeer toegaan. En als God Zelf ons kan gebruiken om de Aarde een beetje en lichter te maken met ons innerlijke licht, nou, dan gaan er toch zeker gewoon naar toe. Want als God in ons gelooft, en als HIJ denkt dat e dan kunnen, tja, dan moet het gewoon wel lukken. Ja zo zit het dus een beetje in elkaar. En daarom zijn we dus hier. Om een beetje licht vanuit die Lichtwereld hier naar toe te brengen en om dat licht van binnen nog verder te laten groeien.
Begrijp je nu dat het aller belangrijkste van het leven op aarde de LIEFDE is. Want alleen daardoor groeit dat innerlijke licht van binnen. Wees er daarom zuinig op, op jouw innerlijke lichtje.

Bron: Waarom wij naar de Aarde kwamen – Hans Stolp
(een voorleesboek voor kinderen van 10 -100 jaar)

Gerda Duin

Vrouw&Verbinding – Gerda Duin Entertrainment