zaterdag 28 mei 2016

Kom in je kracht!!

Informatie over 3 mooie ONLINE trajecten voor vrouwen met lef en visie.
Zet een mooie stap naar #Leiderschap en #Zichtbaarheid.

Meer informatie over ONLINE coaching?

Hartelijke groeten
Gerda Duin

Verwelkom alles wat er is



Verwelkom alles wat er is

Om volledig in jouw kracht te kunnen komen is het belangrijk dat je alles in jezelf de ruimte geeft om er te laten zijn.

Dat betekent ook die kanten waar je zelf nog niet zo graag naar "kijkt" in het licht te durven zetten....

Als je bij jezelf nog pijn en verdriet voelt door dingen van "vroeger" wil dat zeggen dat het nog niet geheeld is. Je kunt daar ver vandaan blijven (denk je) door je in drukte te storten en maar net te doen alsof je het niet voelt. Dit werkt wellicht tijdelijk zo. Totdat de signalen steeds heftiger worden en de waarschuwingen steeds luider. Wow, het Universum werkt in alles mee om jou te confronteren met die schaduwzijde. En daar zit je niet zo op te wachten denk je dan. Je spreekt jezelf niet erg vriendelijk toe door af en toe te zeggen, "pfff ik dacht dat ik dit allang had afgesloten, dit wil ik dus echt niet". Het Universum reageert daar direct op door je nog meer uitdagingen te brengen waardoor je "er" wel naar moet gaan kijken.

Dit is de energie die momenteel ook voelbaar is bij meerdere mensen. En dat is niet voor niks....het is tijd om je angsten onder ogen te komen. Je schaduwzijde te omarmen...

Alles wat jij nog niet in jezelf wilt zien blijft zich presenteren totdat jij in gaat zien dat het tijd is om het één en ander onder ogen te zien. Het is tijd voor heling. Dit is ook niet iets wat je even in een paar uurtjes coaching doet. Feitelijk gaat het hier om het aanleren van een hele nieuwe lifestyle, waar een coach of een andere deskundige (in elk geval iemand die goed voelt voor jou, dat is belangrijk) jou natuurlijk wel goed bij kan ondersteunen.

Je kunt niet naar jezelf kijken in de spiegel en dan besluiten, "ik accepteer alleen de goede dingen van mezelf en over de minder goede dingen gooi ik een kleedje (als een vogel in een kooi die de nacht in gaat)". Wanneer je dit doet erken je jezelf niet en raak je steeds meer en meer verwijderd van jouw mooie pure ZIJN. Je wringt je in bochten om maar leuk gevonden te worden en je verliest kostbare energie om jouw zelfbeeld naar buiten toe heel anders te presenteren (je doet dus een toneelstukje) dan je werkelijk voelt. Tevens resoneren er dan mensen bij jou die ook niet zichzelf durven zijn. Je bent niet alleen, maar wanneer twee onbewuste mensen elkaar gaan versterken in vluchtgedrag wordt de pijn op langere termijn alleen maar erger. Want diep in jou is een stem, een stem die schreeuwt om aandacht, en jou steeds weer probeert te vertellen dat het ook echt anders kan.
En is het dus ook niet voor niks dat er een punt komt waarop het "lijntje breekt - de koek is op - de geest is uit de fles - of je kamt met heftige burn (burned) out verschijnselen.

Het klinkt hard en confronterend, echter wil ik je meegeven dat ieder mens een periode in haar/zijn leven hier door heen gaat. Ook mensen die in hun bewustwordingsproces al (meer) stappen hebben gezet kennen deze kant van zichzelf. En ook deze mensen gaan door pijn lagen en door emotionele rollercoasters.
Echter hebben deze mensen er op een bepaald moment voor gekozen (in eerste instantie onbewust maar later bewust) om een nieuw pad in te slaan.

Zelf ben ik onderweg op dit pad. Niet pas een paar weken ofzo, feitelijk al sinds 2000. Pffff, best lang, ik hoor het sommigen mensen denken. Het is het meest mooie pad wat ik me maar kan voorstellen. Tevens ook het meest pijnlijke en confronterende pad.
Echter steeds weer groei ik naar meer volwassenheid en ik ben er getuige van dat er steeds meer innerlijke kracht vrij komt in mezelf. Een kracht die gestuurd wordt door een goddelijke flow, zo lijkt het. Jeetje, dat is nogal wat, ja ik verbaas me er zelf ook over. Denk dat ik dit een jaar geleden ook nog niet zo had opgeschreven. Maarja, aldoende ontwikkel ik ook....

Het is het pad van bewustwording waarover ik het heb. Dat houdt niet in dat je jaren lang dag in dag uit bezig hoeft te zijn met zware processen en therapieën maar het betekent wel een nieuwe leefstijl met veel vallen en opstaan. Open staan voor een andere denkwijze. Moed tonen om bij te durven stellen. Het loslaten van mensen en situaties die niet meer bij je passen (resoneren) en bovenal houdt het in jezelf lief te LEREN hebben in alle facetten die bij je horen. Daarvoor is het belangrijk om afstand te doen van oude overtuigingen en het doorzien van patronen die functioneerde vanuit een minder goed zelfbeeld. Uit angst om niet goed genoeg te zijn. Uit angst om buiten "de groep" te vallen.

Daar tegenover staat een prachtige ontwikkeling en meer contact met je eigen intuitie. Je leert in alle stilte jezelf kennen. Je vindt steeds meer antwoorden binnen in jezelf. Je ontmoet nieuwe mensen op je pad die graag een stuk met je meelopen en ook kwetsbaar durven zijn. Mensen die oprecht in je geinteresseerd zijn en jij in hun. Het gaat niet allemaal zonder uitdagingen (dat bestaat niet) maar je merkt dat er meer en meer een flow ontstaat. Wanneer je nog eens "valt" merk je meer veerkracht op bij jezelf om weer op te staan. De pieken en dalen worden gelijkmatiger en je ziet in elke dag de schoonheid in het kleine. Nieuwe creatieve ideeën borrelen op en je voelt ook een toenemende kracht om je verlangens te realiseren.

Deze weg waarover ik nu schrijf is het pad van het "ontwaken". Van bewustwording, puurheid en vreugde. Gewoon de JIJ zijn zoals je werkelijk bent. Zuiver, grappig, beetje gek, jezelf, dwars, liefdevol, vreugdevol, verstrooid, kwetsbaar, soms chagrijnig, recht door zee, gevoelig, sterk, sensitief, soms niet te genieten maar bovenal een compleet perfect imperfect mens.

Ben jij er klaar voor om jezelf in de ogen te kijken en jezelf lief te hebben in het hier en nu met alles er op en er aan? Als je daarop nog niet volledig JA kunt zeggen overweeg dan eens om een beslissing te nemen. De beslissing om "het" aan te gaan met jezelf. Feitelijk heb je die beslissing al genomen anders was je nu niet dit lange rare bericht aan het lezen smile-emoticon

Zo gauw je deze beslissing hebt genomen gaan de dingen al op een wonderbaarlijke manier in jouw "voordeel" veranderen. Het Universum resoneert namelijk direct op beslissingen die goed voor jou en de mensen om je heen zijn.

Ik hoop dat jij jezelf dit gunt en zeker ook de mensen waar jij van houdt en zei van jou!!
En weet je, je moet het dan wel zelf doen, je hoeft het niet alleen te doen. Verbindt je met iemand waar je een fijn gevoel bij hebt en laat die persoon jou ondersteunen voor een tijdje. Gewoon, omdat jij dat dubbel en dwars waard bent!!

Gerda Duin




Transformatie

Een mooie video over #Transformatie

Informatie over coaching? Click hier:

Kwetsbaarheid

Meer inspiratie: Kwetsbaarheid

Om kwetsbaar te durven zijn is moed nodig. Als je kwetsbaar bent, zien mensen ook je kracht. Als je alleen maar kracht uitstraalt, bouw je een muurtje om je heen en kan er geen echte verbinding zijn, niet met jezelf en ook zeker niet met een ander.
Vaak ligt schaamte en onzekerheid ten grondslag aan niet kwetsbaar durven zijn. Jezelf minder vinden dan een ander, het gevoel hebben dat je er niet (echt) toe doet, en opgelopen kwetsuren uit het verleden die maken dat je liever zwijgt dan spreekt. Dus kan het heel zinvol zijn om hier eens bij stil te staan, wat er nu precies bij jou speelt van binnen.

Kwetsbaarheid begint met de moed om alles van jezelf te accepteren. Om te aanvaarden dat jij bent zoals je bent en dat je niet perfect hoeft te zijn. Dit is een proces en dit proces kan je versnellen door aan te werken onder een stukje begeleiding. Opruimen van oude patronen en doorbreken van vast geroeste overtuigingen die jou niet meer versterken.

Door jezelf kwetsbaar op te stellen en aan de ander laten zien wat je denkt, wat je voelt, waar je over piekert, waar je naar verlangt, waar je over droomt vind er een enorme positieve verandering plaats. Een verandering die veel verder gaat dan alleen bij jou.

Als jij je namelijk kwetsbaar opstelt en dit ook steeds vaker durft te zijn bevrijd jij jezelf van je harnas, van je masker. Je hoeft dan niet meer steeds te denken wat je wel of niet kan zeggen. Je kunt rustig ademhalen en met je aandacht in het hier en nu blijven zonder te piekeren wat een ander er van vindt.
Maar tegelijkertijd geef je de ander waar je mee in verbinding staat ook onbewust een uitnodiging tot eerlijkheid en zuiverheid.
Je opent dus niet alleen bij jezelf maar ook bij de ander het hart, al gaat het wellicht stapje voor stapje.
De ander ziet namelijk ook dat jij eerlijk durft te vertellen dat je niet perfect bent en de wereld vergaat niet. Dus ook de ander voelt eerder een veilige energie om ook een stukje van haar of zijn kwetsbaarheid (verlangens, dromen, zorgen, angsten, geluksmomenten) te delen met jou.

Als dat gebeurt is er sprake van echte verbinding. En krijgen gesprekken diepgang. En kom je er ook nog eens achter dat er zoveel meer mogelijk is dan je van te voren dacht. Je gaat jezelf en ook de ander echt ontmoeten. En ja, dat kan doodeng zijn, en het kan ook dat een ander op de vlucht slaat. Neem het niet persoonlijk, iedereen mag op haar of zijn eigen moment kiezen voor groei. Sommige mensen hebben nog zoveel pijn stukken te verwerken dat echte kwetsbaarheid nog te bedreigend en angstaanjagend is. Veroordeel de ander niet en probeer het niet persoonlijk te nemen maar toon je compassie en blijf dicht bij jezelf. Kwetsbaar durven zijn gaat met name in de eerste plaats om jou. Om het feit dat jij in waarheid met jezelf wilt leven. En gezonde keuzes gaat maken waar je je gelukkig en gezond bij voelt.

Kwetsbaar durven zijn is echt een teken van enorm veel moed en grote kracht. En maakt uiteindelijk dat je authentiek in het leven staat met een gevoel van respect en trots over jezelf. En zo groei je weer door en door..... want groei is "a neverending journey"

Meer inspiratie click hier: